miercuri, 30 iunie 2010

Ziua 104 TVA-ul si Libidoul

Ca Pindica se marita se pare ca e un lucru la fel de cert cum e cresterea TVA-ului de maine.
Cum o sa faca treaba asta in septembrie, ramane de vazut, tinand seama ca tribunalele sunt in vacanta...whatever...

Traim vremuri tulburi si al naibii de umede. Inundatii, case luate de viituri, oameni morti sau evacuati. Adevarate tragedii...drame cumplite intamplate aproape de noi.

In Bucuresti nu-s inundatii, lumea are alte probleme. Cum sa navaleasca la Carrefour sa-si indese frigiderul cu cefe de porc la 19% TVA...ca si cum mare economie se mai poate face...

Dimineata la cafea am vazut imagini emotionante din Suceava si Neamt cu oameni plangand ca si-au pierdut bruma de avere si un inger de baietel cu lacrimi in ochi, nu mai mare de 5 ani, cum se ruga la Dumnezeu sa opreasca potopul.
Probabil ca la aceeasi ora cu reportajul..adica ieri pe dupa amiaza...potopul de aceeasi romani navaleau disperati la Carrefour...Atacul frontal la supermarket-uri a venit ca o viitura naprasnica pustiind rafturile de borcane, conserve si halci de carnuri cu slana si sorici.
Doua imagini contrastante...puhoiul de ape si oameni disperati...puhoiul de oameni si oameni disperati...disperati sa-si digere foamea la doar 19% TVA.
Spicuiesc din Evenimentul Zilei:
"Mulţi clienţi au mers la cumpărături pentru a-şi face stocuri de alimente, detergenţi sau cosmetice. Chiar dacă nu aveau nevoie să le cumpere, au decis să facă o "investiţie", de teamă că preţurile vor exploda de mâine.
'Carnea o punem în congelator, făina şi uleiul în cămară. Cine ştie cât ne vor cere pe ele de mâine? Să vedeţi ce va fi în piaţă, unde nu-i controlează nimeni', mărturişeşte Elena D., din Bucureşti. Femeia are 55 de ani şi îşi aminteşte cu frică de anii '90, când preţurile creşteau precum "Făt Frumos": se teme că nu va mai avea bani de pâine sau pentru a-şi plăti factura la lumină.
"
Imi apare in gand ingerul de baietel cu lacrimi in ochi si tanti Elena D., amandoi cu fricile si disperarile lor. Unul se gandea la Dumnezeu, celalalt la propriul intestin gros asigurat cu ceva provizii cateva zile.
Destine si drame diferite, dar si asemanatoare...
Si ma gandeam eu aseara, in timp ce ma uitam la meci cu ginu' in nari...care o fi impactul cresterii TVA-ului cu 5% asupra libidoului romanilor disperati, cu drame diferite, dar atat de asemanatoare...probabil un impact devastator, asemeni unei viituri naprasnice...
Ar trebui neaparat ca un Institut de cercetari, cu specialisti bugetari ai caror salarii vor fi la randul lor reduse cu 25%, sa studieze acest foarte important impact. Ce efecte vor aparea si cum vom lupta pentru stoparea scaderii secretiei hormonale la femei, ce poate duce neintarziat la tulburari hipoactive a dorintei sexuale si in acelasi timp la problemele disfunctiei erectile la barbati ce poate duce neintarziat la chestiuni tot hipoactive.
Ar trebui ca acest Institut de cercetari sa deseneze grafice, sa compuna formule matematice si sa traga degraba concluziile de rigoare.
Cum va afecta TVA-ul de 24% libidoul poporului roman?
Pana cand vom afla rezultatele...raman cu imaginea ingerului de baietel cu lacrimi in ochi..si in acelasi timp mi-o imaginez pe coana Elena D. din Bucuresti...cum va mesteca satisfacuta cotlete si pulpe cu TVA de 19%, timp in care noi ceilalti vom ciuguli fasole cu TVA de 24%.
Mi-o imaginez pe aceeasi doamna Leni, cu libidoul afectat,...cum se va scobi intre dinti dupa resturile din cotlete...cum le va pune la congelator...si cum le va mesteca din nou si-n luna august...cand noi deja vom fi morti de foame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu