marți, 22 iunie 2010

Ziua 96 Nevasta-mea Se Marita

Ieri a fost una din acele zile de luni departe de week end. Adica sambata si duminica de dinainte parca-ar fi fost cu un an in urma. Mda...

Am ajuns mai devreme sa prind meciul Chile-Elvetia.

Aparu si Pindica cu un telefon inainte. Nu mai vine neanuntata de frica sa nu ma prinda ca stiu sa fac vreo ciorba si sa moara de suparare ca ma descurc si singur.
Aparu falfaindu-si bikineii ca pe niste steaguri vikinge. Parea epuizata, incercanata, topita...dupa cursurile de peste week end. Eu banuiam ca de la prea mult sex. Avea carnea lasata pe ea...pufoasa...ca dupa niste reprize prelungite de tango prin asternuturi reci de matase.
Eu, autist, ma uitam la meci. Ea, titirez, sorta rufele, ture spre masina de spalat, inspectii severe la padurea de ghivece, observatii negative...whatever.
Incepu sa-mi povesteasca iar despre ce vraji a mai facut sefa ei...trebuia sa urmeze vreo juma de ora de turuiala, complet neinteresanta...Chile tocmai baga un gol...meciul se anunta incins...si ca sa-i tai elanul aruncai o vorba asa, la freza, fara sa-mi iau ochii de pe ecran:
"Auzi, nu ma intereseaza ce mai face, ce mai zice si ce ma gandeste sefa ta. Da? Doar cand te intorci acasa...poate o sa analizez optiunea sa-ti ascult aceste povesti eterne si cu final asteptat".
Am simtit un icnet furios dupa acest cutit infipt adanc in latura masculina a egoul-ui ei.
"Da?...Tin sa te anunt ca n-o sa mai vin acasa niciodata...ia-ti acest gand, daca mai ai sperante...obisnuieste-te fara mine. Sper sa-mi iau masina de spalat cat mai repede si sa nu mai calc pe aici...bla..bla...bla..." Nu se oprea...Elvetia tocmai ce avu o ratare...incins meci...buuun..
Si fara s-o mai intreb nimic continua la relanti pe aceeasi tema...pana cand...dupa o respiratie adanca, isi inghiti aerul si rasufla apoi..." Oricum ma marit in toamna asa ca ia-ti orice gand"..."Te mariti?...cum asa?...cu cine?"...eu cu ochii in televizor....totul parandu-mi-se o gluma..." Da...ma marit...cu un barbat". "Aha...pai si cum faci? E legal? O sa fi o bigama"...zisei mustacind relaxat, atent la un ofsaid la limita..." O sa rezolv si asta...o sa-ti trimit actele din timp"...Parca vocea nu mai suna a gluma...
Erau doua variante...ori s-a ofticat ca n-am lasat-o sa abereze iar de sefa si a pornit un atac la baioneta... ori chiar asa cum a zis si a ales momentul asta sa-mi serveasca stirea sub forma de Breaking News.
N-am citit-o...dar parca mi se paru ca vorbeste serios. Reusi sa ma faca sa intorc privirea de la meci...
"Si?... faci nunta?", ea " Nuuuu, in cerc restrans..." si enumera ce neamuri ar veni..." Aha deci...aveai un fucker mai de mult...ca nu te mariti cu unul pe care-l stii de 2-3 luni...si tu tipai la mine ca am amante in toate judetele patriei...ba chiar si peste hotare...unde ar fi norocu' asta?"..."Nu e treaba ta...ce si cum..."
"Pai daca e adevarat ce spui...ia lasa tu cheile frumusel ca n-ai nevoie de masina de spalat de aici si spala-ti lucrurile la fostul fucker viitor consort".
Punct ochit-punct lovit...S-a ridicat...a aruncat cheile pe canapea...si a iesit, ca de obicei, la fel de triumfatoare pe usa. Ma gandeam ca o sa ranjeasca si o sa mai faca o tura la masina de spalat, dar reactiona ca si cum ar fi spus adevarul...sau naiba stie ce mai alearga prin sinapsele ei.
N-am iesit dupa ea...n-am sunat-o.
Doar i-am pus la uscat bikineii si maieutzele in timp ce mi-o imaginam la primarie cum spune DA.
Nevasta te-as intreba...ce faci dupa "moartea" mea?...am deschis un spritz...si m-am uitat la Spania - Honduras.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu